• Uppdaterad

1. I alla inlägg, planeringar och uppgifter har du tillgång till den Avancerade läsaren.

2. KlickaAvancerad läsare högst upp i inlägget, planeringen eller uppgiften.

3. Texten som finns i uppgiften öppnas i den Avancerade läsaren.

4. Anpassa texten via Textinställningar, Grammatikalternativ och läsinställningar.

• A) Textinställningar
    • Justera textstorlek.
    • Justera avståndet mellan ord och tecken.
    • Ändra Teckensnitt.
    • Ändra Tema.
  • B) Grammatikalternativ
    • Aktivera Stavelser.
    • Synliggör alla * som finns i texten.
    •  *Substantiv
    •  *Verb
    •  *Adjektiv
    • *Adverb
    •
  • C) Läsinställningar
    • Ställ in ett Radfokus i tre nivåer.
    • Inaktivera/aktivera Bildordlista.
    • Översätt texten.
    • Ord för ord.
    • Hela Dokumentet.

5. Lyssna texten genom att A) klickaSpela upp. Under Röstinställningar kan du ställa in uppspelningshastighet och göra röstval.

6. Klicka på pilen högst upp till vänster för att avsluta den Avancerade läsaren.